ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scotland Yardul a anunțat că incidentul nu are nici o legătură cu activismul victimei, cum a acuzat Stânga. Un prieten al lui Johnson afirmă că este vorba de o reglare de conturi între bande. 

Activista Black Lives Matter, Sasha Johnson a fost împușcată într-o grădină, după ce „patru bărbați negri, îmbrăcați în haine de culoase închise, au descărcat o armă de foc”, a anunțat poliția britanică, citată de The Telegraph.

Johnson se află acum în spital, după ce un glonț a lovit-o în cap.

Scotland Yardul a subliniat că implicarea lui Johnson în mișcarea anti-rasistă nu are legătură cu incidentul petrecut la o petrecere în aer liber, în sudul Londrei, la ora 3 dimineața.

Activiștii BLM au susținut de la bun început că a fost vorba de un atac premeditat, afirmând că Johnson ar fi primit anterior amenințări cu moartea.

Totuși, nu doar poliția susține că împușcătura nu a avut nici o legătură cu activitatea militantă a femeii.

Prietenul ei, Imarn Ayton, a declarat pentru BBC:

„Din punctul meu de vedere, incidentul este mai degrabă legat de (un conflict între) bande rivale decât de activismul ei.”


Cu ocazia unei ceremonii organizate de Black Lives Matter luni după amiază, participanții au continuat să acuze în mod fals o răzbunare ideologică.

Unul dintre vorbitori a spus:

„Aș dori să spun presei prezente aici: voi sunteți în bună măsură vinovați de mizeria asta.”

Alt participant a acuzat „presa suprematistă albă” de manipulare a relatărilor.

Imediat după incident, parlamentarul laburist Diane Abbott a sugerat fără a invoca vreo dovadă, că Johnson a fost atacată pentru activismul ei, scriind pe Twitter:

„Nimeni nu ar trebui să riște să plătească cu viața pentru că a militat pentru dreptate rasială.”

 

 

Mesajul purta haștagul #BlackLivesMatter.

După anunțul făcut de Scotland Yard, Abbott și-a menținut mesajul, fapt care i-a atras numeroase comentarii ironice.

 

 

Incidentul sângeros de duminică este o nouă probă că, fie în Statele Unite, fie în Marea Britanie, principala amenințare pentru viețile persoanelor de culoare o reprezintă alte persoane de culoare.