ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Statului Major din Canada, Jonathan Vance, a participat pentru prima dată la parada gay de la Ottawa, o manifestație la care a fost de asemenea prezent și premierul Justin Trudeau.

Șeful Statului Major a defilat în compania unui grup de înalți responsabili militari în uniformă la acest marș pe străzile din capitala federală.

Generalul Vance, primul militar canadian cu cel mai înalt grad care participă la această manifestație, a anunțat că a ales să defileze pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu comunitatea LGBT și să arate că membrii acesteia sunt bineveniți în rândul forțelor armate canadiene, dacă își doresc acest lucru.

Spre deosebire de Canada, în SUA, președintele Donald Trump și-a anunțat decizia de a le interzice transsexualilor să facă parte din armata americană.

Trudeau a participat deja la parade gay în mai multe orașe canadiene, dar este pentru prima dată când ia parte la cea din capitală în calitate de premier.

El a declarat că prezența generalului Vance la defilare arată faptul că este vorba de o „țară deschisă la diversitate".