ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin doi civili au murit și alți 46 au fost răniți joi în Turcia de un atac cu rachete lansat de milițiile kurde din Siria, au informat autoritățile locale, potrivit Le Figaro și Mediafax

Uun bărbat turc și un bebeluș de origine siriană au murit. Alți 46 de răniți au fost spitalizați.

Atacul a avut ca ținte orașele turcești Akcakale și Ceylanpinar, aflate la granița cu Siria, și vine ca o replică la operațiunile militare începute miercuri de Armata Turciei în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Cel puțin nouă civili au murit din această cauză în Siria.

Italia l-a convocat joi pe ambasadorul Turciei la Roma, în urma ofensivei lansate de Ankara în nord-estul Siriei, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe italian, citat de AFP și Agerpres

„În urma inițiativelor militare turce din nord-estul Siriei, ministrul afacerilor externe Luigi Di Maio a ordonat convocarea ambasadorului Turciei în Italia”, anunță ministerul italin în comunicat, neprecizând însă când este așteptat ambasadorul turc să se prezinte.

„Reafirmând importanța de a înceta orice acțiune unilaterală, Italia reiterează că singura cale posibilă pentru o soluție durabilă la criza siriană este reprezentată de procesul politic în curs sub egida Națiunilor Unite”, conchide Ministerul italian de Externe.

Ofensiva Turciei a provocat un val de critici la nivel internațional, mai multe țări atenționând în legătură cu pericolul resurgenței grupării jihadiste Stat Islamic. O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU urmează să aibă loc joi.