ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății din Israel va evalua brățările electronice de monitorizare pentru cei care se întorc din străinătate. Oficialul israelian afirmă că planul este pus în discuție pentru a găsi mecanismul de aplicare a carantinei, în timp ce Israelul se luptă să reducă numărul de infectări, propunere puțin probabil să treacă din cauza problemelor de confidențialitate, relatează Times of Israel.

Se pare că Ministerul Sănătății ia în considerare recomandarea care ar impune celor care se întorc din străinătate să poarte brățări electronice de monitorizare, astfel încât forțele de ordine să poată urmări dacă israelienii încalcă carantina.

Cu toate acestea, propunerea se izbește de critici legate de confidențialitate și, prin urmare, este puțin probabil să fie pusă în aplicare, a transmite Channel 12.

Israelienii care sosesc din străinătate ar putea fi mai întâi trimiși în hoteluri, în carantină în timp ce așteaptă rezultatele testele făcute la aterizare. Cei care dau rezultate negative vor putea apoi să părăsească hotelul, dar li se va cere să poarte brățara electronică.
 
"Nimeni nu a cerut în mod special brățări electronice, dar ceea ce insistăm este să impunem carantina, indiferent de instrumentul tehnologic utilizat este imaterial", a declarat rețelei Sharon Alroy-Preis, șeful departamentului de sănătate publică al Ministerului Sănătății, atunci când i s-a cerut să comenteze raportul.

O altă idee luată în considerare în cadrul Ministerului Sănătății este ca toți sosiții din străinătate să descarce o aplicație care le va urmări locațiile.