ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe al Indoneziei a salutat propunerea social-democratei Sevil Shhaideh pentru poziția de premier al României. Dacă președintele o va desemna pentru a forma noul executiv, atunci aceasta va deveni prima femeie și prima musulmană premier în România, transmite Jakarta Globe.

„Ca o națiune activă în promovarea egalității de gen, noi suntem fericiți să vedem că România ar putea să fie condusă de un lider care este atât femeie cât și o profesionistă capabilă să conducă o țară și să aducă prosperitate pentru oamenii din România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Arrmanatha Nasir.


De asemenea, reprezentanții ministerului indonezian au transmis că respectă problemele interne ale României și vor saluta orice candidat care va fi în final desemnat pentru a conduce Guvernul de la București.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o zi că va amâna desemnarea noului premier până după Crăciun.

Există îngrijorări cu privire la legăturile pe care le are soțul sirian al lui Sevil Shhaideh cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.
viewscnt

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews