ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miniştrii Justiţiei din opt ţări au semnat o declaraţie comună asupra necesităţii creării unui tribunal internaţional pentru investigarea crimelor comunismului.
 
Iniţiativa a fost înaintată de către ministrul eston al Justiţiei în cadul unei conferinţe dedicate împlinirii a 76 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov.
 
Ministrul eston, Urmas Reinsalu, a declarat că „oamenii trebuie să ştie despre suferinţele prin care au trecut milioane de oameni în urma rezultatelor crimelor nazismului şi comunismului”.
 
Acesta a menţionat că crimele naziste au avut parte de condamnare legală recunoscută la nivel internaţional, după procesul de la Nuremberg, în timp ce crimele regimului comunist nu au fost condamnate încă în acest mod. Iniţiativa lui Reinsalu a fost susţinuită de miniştrii Justiţiei din Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Georgia, potrivit paginaderusia.ro.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews