ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german al Cooperării și Dezvoltării Economice, Gerd Muller, a avertizat că măsurile de blocare din întreaga lume vor sfârși prin a ucide mai mulți oameni decât însuși covid-19. Într-un interviu acordat ziarului german Handelsblatt, Muller a avertizat că răspunsul la pandemia globală a dus la „una dintre cele mai mari” crize de foamete și sărăcie din istorie. 

Muller a avertizat că vor exista daune suplimentare dacă guvernele vor continua să adopte măsuri draconice. „Ne așteptăm la 400.000 de decese suplimentare din cauza malariei și a HIV anul acesta numai pe continentul african”, a subliniat Muller, adăugând că „încă jumătate de milion vor muri de tuberculoză”.

„Aprovizionarea cu alimente și medicamente nu mai este garantată”, iar multe dintre programele de ajutor din Occident nu sunt finanțate în mod adecvat”, a explicat el.

Mai grav, spune oficialul german, este că aceste,„catastrofe umanitare” se „construiesc chiar la ușa noastră”, în timp ce guvernele europene se concentrează asupra blocării și restricționării circulației oamenilor.
 
Comentariile lui Muller vin la cinci luni după ce un studiu al Ministerul german de Interne a scos la iveală faptul că  blocarea țării ar putea duce la moartea mai mai multor oameni decât o face coronavirusul din cauza persoanelor care suferă de boli grave și care nu primesc tratament.

În Marea Britanie au existat deja până la 10.000 de decese din cauză că persoanele grav bolnave au evitat spitalele sau li s-au anulat tratamentele spitalicești.

Profesorul Richard Sullivan a avertizat, de asemenea, că în Marea Britanie vor exista mai multe decese provocate de cancer, decât decesele totale cauzate de coronavirus datorită lipsei accesului oamenilor la screening-uri și a  tratamentului restricționat în urma lockdown-ului.

În plus, un studiu publicat în The Lancet notează că„distanțarea fizică, închiderea școlilor, restricțiile comerciale și blocarea țărilor” agravează malnutriția copiilor.