ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul polonez al Culturii Piotr Glinski compară tratamentul aplicat membrilor partidului conservator aflat la putere de către opoziție cu modul în care evreii erau tratați de ministrul nazist al propagandei Joseph Goebbels,  în timpul Holocaustului, scrie timesofisrael.com.

Piotr Glinski, care este și vicepremier, a făcut acest comentariu într-un interviu pentru revista Wprost, scrie presa poloneză. „Limbajul folosit împotriva partidului Lege și Justiție este de a exclude, anihila, dezumaniza și delegitimiza, așa cum evreii au fost tratați de Goebbels", a declarat Glinski. Formațiunea conservatoare Lege și Justiție se află la guvernare în Polonia din 2015.
 
Pe plan intern, partidul condus de Jaroslaw Kaczynski este acuzat de tendințe autoritare, ca urmare a eforturilor sale de a aduce sub control sistemul judiciar și mass-media publică, măsuri care, de altfel, au dus și la izolarea Poloniei la nivel european. În ciuda acestei retorici agresive a opoziției, partidul a reușit să își mențină popularitatea datorită creșterii economice puternice, a măsurilor sociale adoptate și a retoricii naționaliste. Luna trecută, formațiunea Lege și Justiție a obținut cel mai mare număr de voturi în alegerile locale, însă a pierdut din primul tur primăria capitalei Varșovia.
În urmă cu o săptămână, Polonia a sărbătorit 100 de ani de independență. Aproximativ 250.000 de persoane au mărșăluit la Varșovia pentru a marca evenimentul. Președintele Andrzej Duda, premierul Mateusz Morawiecki și liderul formațiunii, Jaroslaw Kaczynski, au participat la marș, purtând un steag uriaș pe care scria "Pentru tine, Polonia".