ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Inovației și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, Nenad Popovici, a criticat o carte despre homosexuali destinată copiilor din Croația, afirmând că nu trebuie lăsată să pătrundă în Serbia. 

„Într-un moment în care, noi ca stat, luptăm din toate puterile să susținem nașterile, importăm cărți despre homosexuali din Croația. Asta trebuie să se oprească. Trebuie să-i oprim pe cei care vor să ne convingă că e OK ca Roko (un personaj din carte) să aibă două mame și Ana (alt personaj) să aibă doi tați”, a scris el pe Twitter.

Reacția demnitarului sârb vine după ce cotidianul Blic de la Belgrad a anunțat că respectiva carte urmează să fie tipărită și distribuită în Serbia.
 

Publicarea cărții respective a stârnit reacții adverse și în Croația. La două săptămâni după publicare, persoane au dat foc unei copii a cărții în fața a sute de copii și părinții lor. În Croația, căsătoriile între persoane de același sex au fost respinse prin Referendum popular, dar Guvernul a adoptat legea parteneriatului civil în 2014, care permite cuplurilor homosexuale să se căsătorească, dar nu să adopte copii. Actualul ambasador al Olandei în România a avut un rol esențial în promovarea agendei homosexuale în Croația, scria ActiveNews la numirea în funcție a Stelei Ronner-Grubacici.
 
Această carte are ca intenție „popularizarea” ideii de părinți de același sex, a spus Daniel Martinovici, președintele ONG-ului care a finanțat publicarea cărții respective.

De remarcat este că Guvernul sârb este condus de către o lesbiană asumată, Ana Brnabici. Cu toate acestea, premierul Serbiei nu s-a remarcat prin promovarea agendei LGBT, iar presa de la Belgrad arată că puterea reală este  de fapt în mâinile președintelui Alexandar Vucici.