ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile dintre Turcia și Statele Unite continuă pe fondul prezenței clericului Fetullah Gulen pe teritoriul american. Regimul de la Ankara cere extrădarea acestuia pentru acuzația de orchestrare a tentativei de lovitură de stat.

Ministrul Justitiei din Turcia, Bekir Bozdag, a acordat marți un inteviu agenției Anadolu în care a lansat mai multe avertismente către Statele Unite, privind înrăutățirea relațiile turco-americane în contextul refuzului Washingtonului de predare a clericului.

"Dacă SUA decid să nu îl extrădeze pe Gulen, vor sacrifica Turcia pentru un terorist. Sentimentele anti-americane sunt la apogeu în Turcia, din cauza problemei Gulen. Depinde de SUA să prevină transformarea sentimentelor anti-americane din Turcia în ură" a declarat ministrul pentru agenția turcă,

Oficialul turc a mai precizat că până în acest moment 16.000 de persoane au fost arestate oficial în Turcia și vor rămâne încarcerate, în timp ce alte 6000 de persoane au fost reținute și așteaptă o decizie cu privire la arest.