ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe polonez, Witold Waszczykowski (FOTO), l-a calificat pe compatriotul său Donald Tusk, președintele Consiliului European, drept „icoană a răului și a stupidității' în cadrul unui interviu acordat în cursul săptămânii agenției de presă belgiene Belga, citată miercuri de RTBF în pagina sa electronică.

Șeful diplomației răspundea astfel unui mesaj prin Twitter al lui Donald Tusk care le urase polonezilor cu ocazia Noului An „o țară eliberată de rău și de stupiditate” , informează Agerpres.

Acesta i-a mai urat lui Tusk să stea „departe de Polonia”, el exprimându-și de asemenea neliniștea cu privire la imaginea țării sale în străinătate și urându-i acestuia să poată apăra o democrație „normală”, în timp ce Rusia luptă pentru o democrație „suverană”, iar Occidentul pentru o democrație „liberală”.

În ultima săptămână, liderul partidului ultraconservator Dreptate și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, afirmase că guvernul polonez nu va susține candidatura lui Donald Tusk pentru un al doilea mandat la președinția Consiliului European.