ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, s-a făcut din nou de râs, după ce au fost scurse dovezi suplimentare care arată că a mințit când a spus că a primit o a patra doză anti-Covid în primăvara anului 2022.
 
Până la sfârșitul verii trecute, Lauterbach a promovat, timp de multe săptămâni, a patra doză pentru toți, afirmând că el însuși s-a vaccinat de patru ori. Cu toate acestea, când și-a afișat permisul de vaccinare pe mobil, la o conferință de presă din august, codul QR a dezvăluit că ultima sa vaccinare a fost pe 14 noiembrie 2021. În mod contrar față de propriile declarații, asta înseamnă că a fost vaccinat doar de trei ori.

Jurnaliștii de la BILD au întrebat Ministerul Sănătății ce s-a întâmplat și au primit răspunsul că Lauterbach a făcut, de fapt, a patra doză în martie 2022, dar au refuzat să ofere detalii mai precise. Echipa de socializare a lui Lauterbach a controlat daunele pe Twitter, îndemnând utilizatorii să „nu fie surprinși de codul QR” și explicând că Lauterbach pur și simplu nu a reușit să-și înregistreze al patrulea vaccin în aplicația Corona Warn, chiar dacă în acel moment îi îndemna pe toți germanii să folosească aplicația blestemată tocmai în acest scop.

În sesiunea foto recentă cu Lauterbach, în care acesta apare ca primul care primește cea mai nouă versiune a „zemii” Covid, cameramanul a filmat câteva imagini cu certificatul galben Covid al ministrului Sănătății, iar un utilizator Twitter cu ochi de vultur a constatat că și a patra doză de vaccin lipsește de acolo:


Pe permis se poate vedea doar data primului vaccin al lui Lauterbach, 6 aprilie 2021, data celui de-al doilea vaccin, pe 16 (sau poate 15) iunie 2021 și al treilea, pe 14 noiembrie 2021. Booster-ul lui de pe 18 septembrie a fost înregistrat oficial ca a patra doză – nu a cincea.

Pe tot parcursul anului 2021, Lauterbach și-a pus toată încrederea în măsurile autoritare de suprimare a virusului mai degrabă decât în produsele farmaceutice, deși a fost suficient de conformist pentru a-și atenua scepticismul față de vaccinare. Astfel, a primit a treia doză mai târziu decât înfocații entuziaști ai vaccinurilor, după săptămâni în care a cerut mai multe restricții, mai degrabă decât rapeluri, în toamna lui 2021. 

Primele lui declarații despre necesitatea unei a patra doze au fost marcate de incertitudine – atât în decembrie 2021, cât și pe măsură ce s-a desfășurat campania din Israel care recomanda ca persoanele de peste 60 de ani să primească boostere duble, campanie care a început în ianuarie. În februarie, el a postat chiar pe Twitter că „Datele din Israel par să nu recomande o a patra doză pentru toată lumea”.

Pe măsură ce varianta blândă Omicron a început să demonteze susținerea politică pentru măsurile restrictive dure, Lauterbach a dezertat în cele din urmă și a trecut în tabăra vacciniștilor. Asta s-a întâmplat la sfârșitul lunii martie, când a început să promoveze placa despre „a patra doză pentru toată lumea” de peste 60 de ani, despre care a spus că ar putea „reduce riscul de mortalitate cu 80%”. Până în aprilie 2022, el a cerut Comitetului permanent german pentru vaccinare (STIKO) să-și extindă recomandările privind a patra doză pentru cei de peste 60 de ani, decât la cei peste 70 de ani. Până la jumătatea lunii mai, a sugerat că absolut toată lumea ar putea dori să primească o a patra doză. În această perioadă, pe 10 mai, Lauterbach a susținut pentru prima dată, într-un talk-show, că s-a vaccinat de patru ori.

În mod evident, retorica publică a lui Lauterbach despre vaccinuri a depășit mereu dispoziția lui de a se supune el însuși vaccinării pe care o recomanda. Asta s-a întâmplat cu privire la booster-ul său târziu din 2021 și cu a patra doză fictivă din martie 2022.