ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie nu va ieși din Uniunea Europeană prea curând, în pofida referendumului de pe 23 iunie, potrivit aprecierilor ministrului austriac de Finanțe, Hans Jörg Schelling, conform zf.ro.

"Marea Britanie va rămâne membră a Uniunii Europene", a declarat Schelling într-un interviu pentru publicația germană Handelsblatt.

"În următorii cinci ani, Uniunea Europeană va avea în continuare 28 de state membre", a adăugat ministrul austriac de Finanțe.

"Tendințele companiilor de a se muta în Uniunea Europeană reprezintă un semnal de alarmă pentru Marea Britanie în sensul de a nu ieși din Uniunea Europeană", a continuat Schelling.

De altfel, în opinia lui Schelling, Regatul Unit poate să nu activeze procedura de ieșire din blocul comunitar.

"Un alt model ar putea fi organizarea unui alt referendum, privind o rămânere parțială a Marii Britanii în UE. Adică Anglia să iasă din UE, dar Scoția și Irlanda de Nord să rămână", a subliniat oficialul austriac, potrivit DiePresse.com.