ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michael Fallon, ministrul Apărării din Marea Britanie, susţine că atacurile aeriene Rusiei din Siria au ucis şi sute de civili. Mai mult, operaţiunile Rusiei cresc riscul de confruntare accidentală cu forţele occidentale, mai spune oficialul britanic, citat de publicaţia The Independent.

Ministrul a precizat că intervenţia Rusiei nu ar trebui să pună piedică Marii Britanii în operaţiunile de combatere a Statului Islamic, reafirmând intenţia de a extinde campania de bombardamente a Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) în Siria.

Fallon a menţionat că susţinerea regimului lui Bashar al-Assad de către Rusia duce la prelungirea conflictului din Siria şi la un număr mare de victime în rândul civililor. Ministrul adăugat că raidurile RAF sunt făcute după reguli stricte, precizând că într-un an de zile, în Irak, nu a existat nicio victima în rândul civililor.

"Rusia sprijină regimul lui Assad, făcât şi mai dificilă rezolvarea situaţiei. Ei prelungesc conflictul, iar civilii cad victime", a mai afirmat ministrul britanic al Apărării.