ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul francez al Economiei a criticat proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, argumentând că apar riscuri în materie de securitate, astfel că sunt necesare garanții din partea companiei americane. Reacția vine după ce, marți, gigantul Facebook a prezentat detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, comentează secțiunea Alphaville a Financial Times

„Faptul că Facebook creează un instrument de tranzacționare, de ce nu?! În schimb, să devină o monedă de tip suveran, nu se poate pune problema! O societate privată nu poate, nu are dreptul de a crea o monedă care ar intra în concurență cu monedele altor state”, a declarat ministrul Bruno Le Maire.

„Faptul că Facebook creează un instrument de tranzacționare, de ce nu?! În schimb, să devină o monedă de tip suveran, nu se poate pune problema! O societate privată nu poate, nu are dreptul de a crea o monedă care ar intra în concurență cu monedele altor state”, a transmis Bruno Le Maire.

„Capacitatea de a emite titluri, de a constitui rezerve și de a fi creditor nu poate fi prevăzută. Moneda este un atribut al suveranității statelor, astfel că trebuie să rămână sub controlul statelor, nu al companiilor private, care au interese private”, a argumentat ministrul francez al Economiei într-un interviu acordat postului Europe 1.

Bruno Le Maire a atras atenția că va solicita garanții din partea Facebook.