ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că avansul lui Donald Trump către o victorie neașteptată în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii reprezintă „un șoc uriaș”.

„Cred că Trump știe că nu a fost un vot pentru el, ci mai degrabă împotriva Washingtonului, împotriva establishment-ului”, a declarat Ursula Von der Leyen la televiziunea germană ARD.

La rândul său, un important membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, conservatoare), partidul cancelarului Angela Merkel, a declarat la postul de radio Deutschlandfunk că guvernul german nu știe cu certitudine ce va face republicanul Donald Trump dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

„Ne dăm seama acum că nu avem nicio idee ce va face acest președinte american dacă vocea mâniei intră în funcție și dacă vocea mâniei devine cel mai puternic om din lume”, a declarat Norbert Roettgen, membru al CDU și șef al Comisiei parlamentare pentru afaceri externe.

„Din punct de vedere geopolitic, suntem într-o situație foarte incertă”, a mai spus Roettgen.