ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, susține că G7 (Grupul celor mai industrializate state ale lumii), ar trebui să redevină într-un anumit orizont de timp G8, prin reprimirea Rusiei, suspendată din acest club anul trecut, după anexarea Crimeii.

”Cred că nu avem interesul să rămânem pe termen lung la formatul G7 (...) O privire asupra lumii ne arată că avem nevoie de Rusia ca partener constructiv într-o serie de conflicte”, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu, a declarat șeful diplomației germane, cu trei zile înaintea summitului G7 care va fi găzduit de Germania, informează Agerpres.

Și cancelarul Angela Merkel s-a referit la această chestiune într-un interviu acordat postului RTL, fără să sugereze însă posibilitatea reprimirii Rusiei în acest grup, despre care a afirmat că ”trebuie să se reunească exact în formatul actual”. Șefa guvernului de la Berlin a adăugat că absența Rusiei la reuniunea de pe 7 și 8 iunie este o pierdere, dar încălcarea de către această țară a ordinii pașnice postbelice a făcut inevitabilă suspendarea ei din G8.

La Moscova, ministrul adjunct rus de externe Serghei Riabkov a declarat că Rusia nu a cerut să fie reprimită în G8.