ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Jacek Czaputowicz, ministrul polonez de Externe, sustine că UE foloseste standarde duble fata de mai multe state, dând exemplu Polonia, Ungaria, România și statele baltice.

„Noi credem că avem dreptul să introducem reforme, dar totodată trebuie să respectăm decizia Curții Europene de Justiție, chiar dacă nu suntem de acord cu ei, pentru că greșesc. Și am acționat așa cum v-am spus. Problema pentru noi este că UE folosește standarde duble în relația cu diferite țări. Noi suntem tratați nedrept, aceleași decizii sunt acceptate în cazul altor țări, iar CE nu reacționează. Același lucru se întâmplă cu alte țări din regiune, România, Ungaria, țările baltice. Există o tendință de a nu fi tratați la fel ca alte țări din UE. Iar noi trebuie să protestăm împotriva acestei poziții și o facem. Pentru că cetățenii noștri acceptă și sprijină integrarea europeană, dar cu condiția să avem aceleași drepturi ca cetățeni, ca țară, precum alți membri UE”, a declarat ministrul polonez.

În opinia sa, acest tratament preferențial s-ar datora faptului că UE
vrea „să ne slăbească pozițiile în negocierile pentru cadrul financiar multianual, de exemplu”. ”Pur și simplu nu mai vor să contribuie la bugetul UE ca până acum și vor să arate că noi nu cheltuim banii cum trebuie și că facem probleme. Ei vor să economisească aceste sume și să le cheltuiască pe altceva, pe ei, de exemplu, pe apărare, pe programe elaborate de Franța și Germania. Deci, este interes național pur. Ca să ne slăbească pozițiile, ei ne critică. Tocmai v-am spus că am renunțat la reforme conform deciziilor Curții Supreme, dar suntem în continuare criticați pentru că nu se vorbește de fapte și realități, ci sunt instrumente de campanie politică înaintea alegerilor europarlamentare”, a declarat ministrul la Digi24.