Puternicul ministru turc al Finanțelor a depus eforturi joi să le ofere asigurări investitorilor străini, subliniind că Turcia nu are nevoie de ajutorul Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru a ieși ”și mai puternică” din criza monetară care o afectează, relatează AFP, conform news.ro

Berat Albayrak - care este ginerele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan - s-a adresat joi după-amiaza câtorva mii de investitoti originari din Statele Unite, Europa și Asia, în cadrul unei teleconferințe fără precedent, care se anunța un test de credibilitate.
”Vom ieși și mai puternici din aceste turbulențe”, a declarat ministrul, potrivit televiziunii de stat TRT.

Afirmând că Turcia nu planifică să recurgă la FMI, el a adăugat că Guvernul său va depune eforturi să atragă investitori străini direcți.

Lira turcă - care s-a prăbușit săptămâna trecută pe fondul crizei diplomatice cu Statele Unite - a reacționat în mod pozitiv la aceste declarații, urcând joi a treia zi consecutiv.
 
Afectată de turbulențe financiare, Turcia a primit miercuri o susținere importantă - emirul Qatarului, șeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, a promis într-o întâlnire cu Erdogan, la Ankara, că țara sa va investi în țară 15 miliarde de dolari.

Un semn că această criză cu Washingtonul împinge Turcia către o reluare a relațiilor cu Europa este faptul că Erdogan a discutat la telefon, miercuri, cu cancelarul german Angela Merkel, iar joi cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews