ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful diplomației de la Budapesta nu a lăsat fără replică un nou atac al șefului CE la adresa premierului ungar. „Europa are nevoie de lideri noi, care să recunoască interesele oamenilor și să fie capabili să le apere”, a declarat luni ministrul de externe Peter Szijjarto, potrivit Agerpres.

Într-un interviu pentru cotidianul german Berliner Morgenpost președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a angajat să ia măsuri împotriva știrilor false legate de executivul european, în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai.Ziarul german îl citează pe Juncker ca dându-l drept exemplu în acest sens pe premierul ungar Viktor Orban, care, afirmă el, i-a reproșat președintelui CE eșecul Brexitului, în pofida faptului că „toate dovezile arată contrariul”.

Peter Szijjarto subliniază într-un comunicat că europenii „nu trebuie mânați ca niște oi așa cum crede Jean-Claude Juncker” și îl acuză la rândul său pe președintele CE de „desconsiderare” la adresa acestora.