ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria este pregătită să înceapă imediat ridicarea unui gard de sârmă ghimpată și la granița cu România dacă migranții vor încerca să-și schimbe ruta prin România, a declarat marți agenției Reuters ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

"Dacă trebuie să construim un gard acolo (la granița cu România, n.red.), suntem pregătiți să începem chiar de a doua zi", a precizat oficialul ungar.

Declarația sa survine după ce ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a anunțat, vineri, că Austria va interzice intrarea pe teritoriul său a migranților care intenționează mai degrabă să tranziteze Germania decât să ceară azil acolo. Prin urmare și Slovenia a luat imediat o măsură similară pentru a evita blocarea migranților pe teritoriul ei.

Aceste măsuri ar putea transforma România într-o rută preferată de migranții care vor încerca mai departe să traverseze Ungaria în drumul lor către vestul Europei, notează Reuters, citat de Agerpres. În prezent, migranții care debarcă în Grecia își continuă călătoria pe ruta balcanică traversând succesiv Macedonia, Serbia, Croația, Slovenia și Austria, de unde merg mai departe către statele din vestul Europei, în special Germania.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews