ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat într-un interviu că "anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi", precizând și că, în ultima vreme, "autoritatea premierului Victor Ponta a fost puternic zdruncinată".

 "Un politician european civilizat în secolul secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta", a spus ironic șeful diplomației maghiare.

Premierul Victor Ponta a spus miercuri, în ședința de Guvern, că România va face toate eforturile pentru a gestiona criza refugiaților și nu va ridica garduri ca Ungaria.

Șeful Executivului a continuat atacul împotriva Ungariei spunând că metode precum "câini de pază, garduri electrificate și armată" sunt de acum 100 de ani și este o rușine pentru Europa secolului 21. 

"Este clar că anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi. Aceasta poate avea două cauze. Politica internă românească nu este vestită pentru stabilitate, iar autoritatea şi poziţia primului ministru s-au zdruncinat foarte mult în ultima perioadă. Pe de altă parte, simt şi ei că e un test venit brusc (imigranţii - n.r.) din punct de vedere al aderării la spaţiul Schengen. Dacă eşuează aici, acest lucru poate decala aderarea cu mai mulţi ani. De aceea îşi varsă furia pe Ungaria. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta. Sâmbătă credeam că mai jos decât cancelarul Fayman nu poate ajunge un politician european pe tema imigraţiei, dar Ponta a reuşit, destul de repede. Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor, iar acum duce mai departe ceea ce a început acum câteva zile. De aceea noi am vrut să înmânăm o notă de protest către MAE român, dar au refuzat acest lucru, ceea ce este un gest cel puţin neobişnuit între două ţări vecine", a declarat Peter Szijjarto, potrivit B1.ro.