ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că autoritățile române „hărțuiesc în mod sistematic" oficialii maghiari din România, sub pretextul luptei anticorpuție și consideră inacceptabilă această situație.

Oficialul ungar a mai precizat că mai sunt o serie de chestiuni de discutat cu autoritățile de la București, însă nu se așteaptă la o soluționare a acestora în contextul în care în România urmează să aibă loc alegeri parlamentare.

Szijjarto a declarat, în fața Comisiei de coeziune națională din Parlamentul de la Budapesta, că relațiile Ungariei cu statele vecine nu au fost niciodată „atât de echilibrate".

În ceea ce privește politicile de coeziune națională ale Ungariei, ministrul a declarat că strategia are scopul de a promova comunitățiile etnice maghiare în statele vecine, atât prin măsuri economice, cât și politice, dar și să susțină legăturile etnicilor maghiari din alte state cu Ungaria.