ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O firmă de avocatură pentru drepturile omului din Canada acuză o agenție guvernamentală pentru adopții de discriminare împotriva unui cuplu creștin care a dorit să adopte un copil. Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a trimis o scrisoare către Serviciul pentru Copii, Adolescenți și Familie Simcoe Muskoka, din Ontario, cerând ca această instituție să pună capăt „discriminării religioase” împotriva cuplului.

În scrisoare se subliniază că aplicația cuplului pentru a deveni părinți adoptivi nu a fost respinsă „datorită deficiențelor legitime în privința aptitudinilor, ci numai datorită prejudecăților Serviciului Copilului față de convingerile religioase ale cuplului”, scrie cbnnews. com

Conform epistolei, cuplul de canadieni a depus o cerere, în noiembrie 2017, pentru a adopta un copil,  iar anul trecut, cei doi soți s-au întâlnit cu un asistent social al Serviciului Copilului. 

Asistentul social a dorit să afle dacă, soțul, care este pastor, „încă” mai crede „în unele învățăuturi ale Bibliei” și dacă homosexualitatea este un păcat. Răspunsul bărbatului a fost acela că și el și biserica lui cred în Biblie. Asistentul social a continuat interogatoriul,  dorind să afle dacă este de părere că homosexualitatea e un păcat, subliniind că el însuși are un băiat gay, iar biserica, așa cum se știe, condamnă homosexualitatea. Bărbatul a răspuns că deși Biblia identifică comportamentul homosexual ca fiind un „păcat”, el crede că toți oamenii sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și merită să fie respectați. Și a mai spus că, în conformitate cu convingerile relgioase, el și soția lui vor acorda copilului iubire necondiționată, respect și compasiune, indiferent de sexualitatea acestuia.

Dar, pentru că nu s-a lepădat de Biblie, cei de la Serviciul Copilului au decis că nu merită să adopte un copil.

Răspunsurile date de cei doi soți au făcut ca ei să primească după câteva luni o scrisoare din partea Serviciului Copilului, în care erau informați că li se refuză cererea întrucât „regulile agenției noastre nu par să fie în concordanță cu valorile și convingerile dvs”.