ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bebeluș a supravituit miraculos catastrofei aviatice care a avut loc joi dimineață, la Alma-Ata, în Kazahstan, soldată cu 15 morți și peste 60 de răniți. Imaginea cu micuțul în brațele unui salvator a fost publicată pe o rețea de socializare și a devenit virală, fiind considerată un miracol de Crăciun.
 
În momentul accidentului, la bordul avionului se aflau 93 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Potrivit informațiilor de ultimă oră, în urma catastrofei au murit 15 persoane, iar 66 de au fost rănite, dintre care 12 sunt în stare critică. Presa locală a anunțat că printre pasagerii decedați se numără șeful Consiliului Generalilor din Kazahstan, Rustem Kaidarov.

Internați în spital se află acum 19 copii.  Avionul companiei aeriene Bek Air, care efectua cursa Alma-Ata - Nur-Sultan a dispărut de pe radare imediat după decolare. Presa locală a anunțat că printre pasagerii decedați se numără șeful Consiliului Generalilor din Kazahstan, Rustem Kaidarov.
 
Într-un comunicat de pesă se arată că aeronava „a pierdut altitudine în timpul decolării și a lovit un gard din beton" înainte de a se izbi de o clădire cu două etaje. 

Surse citate de Reuters susțin că aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă în momentul în care avionul a decolat. Avionul aparținea companiei kazahe Bek Air care operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100. Autoritățile nu au sugerat nicio cauză posibilă pentru accident, însă Comitetul aviației a anunțat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete.