ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginile cu incendiul masiv care a izbucnit, anul treut în aprile, la catedrala Notre Dame din Paris, ducând la prăbușirea turlei și a două treimi din acoperisul edificiului, au făcut înconjurul lumii. La aproape un an de la dezastru, presa britanică scrie despre ceea ce ar putea fi considerat un miracol. 


Cele între 30.000-45.000 de albine care se aflau chiar pe acoperișul catedralei Notre Dame, aproape de foc, unde temperaturile au ajuns la 1.470 de grade Fahrenheit, au supraviețuit. Și chiar continuă să facă miere.
În timp ce inginerii și tehnicienii analizează planurile pentru reconstrucția catedralei Notre Dame, acum, după 10 luni, se confirmă că miile de albine din acoperișul bisericii, nu numai că au supraviețuit, dar au continuat să facă ceea ce știu ele mai bine.

Albinelor de la Notre Dame, a căror eliberare din infern a fost aproape un miracol, le merge bine și își păstrează energia, fiind gata să producă miere în această vară, la fel cum o făceau în fiecare an de când au devenit „chiriașe” pe acoperișul sacristiei, în 2013, scrie The Guardian. La aproape 10 luni după ce catedrala din Paris a fost devastată de incendiu, cele trei colonii sunt mai sănătoase ca niciodată, spune apicultorul care le îngrjește.
Și asta  deși insectele zburătoare s-au aflat în vecinătatea focului care a misuit tot în calea sa.

Deși, tot printr-o minune, nu au fost atinse de flăcările care au distrus faimoasa structură a acoperișului catedralei, apicultorul Moulin spune că s-a temut că temperatura uriașă ar fi putut deteriora stupii, având în vedere poziția lor pe acoperișul sacristiei, chiar în partea de sud a catedralei și la aproximativ 30 m sub acoperiș. O altă îngrijorare a fost aceea că pompierii, a căror prioritate era controlul incendiului, ar fi putut tulbura stupii, în eforturile lor frenetice de a scoate focul.