ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea lui e emoționat America și a arătat că există minuni și atunci când puțini mai cred în ele.  Un băiat de 13 ani din Alabama, care suferise leziuni grave  ale creierului în urma unui accident de mașină și se afla în comă de peste două luni, și-a revenit în mod miraculos după ce părinții semnaseră actele necesare pentru donarea organelor fiului lor.


Trenton McKinley, băiatul de 13 ani care a învins moartea,  a suferit șapte fracturi de craniu într-un accident, după ce remorca pe care o conducea s-a răsturnat și i-a căzut pe cap. Ajuns la spital, diagnosticat cu leziuni grave ale creierului, băiatul a intrat în comă, iar medicii nu i-au dat speranțe mari privind recuperarea după acest acccident. Mai mult, i-ar fi spus mamei că, dacă își va reveni, băiatul „nu va mai fi niciodată normal”.

„Tot ce am văzut era o targă cu picioarele sale care atârnau. El  a murit timp de 15 minute”, a spus mama lui Trenton, Jennifer Reindl. „Când  s-au întors, medicii au spus că nu va mai fi niciodată ca înainte. Că problemele de oxidare ar fi atât de grave pentru creierul său, încât ar deveni o legumă dacă ar reuși să-și revină”.

Familia Reindl a luat cu greu decizia de a semna actele care permiteau ca organele lui Trenton să fie donate copiilor care au nevoie de transplant în momentul în care băiatul nu ar mai fi putut respira fără sprijinul aparatelor.„Cinci copii aveau nevoie de organe care se potriveau cu ale lui. Ar fi fost nedrept să continuăm să dorim să-l aducem înapoi, pentru că asta doar i-ar fi distrus și mai mult organele”, a spus tatăl băiatului.

Exact cu o zi înainte ca medicii să-l deconecteze de la aparatele care îl țineau în viață și să declare moartea creierului, băiatul a început să dea semne de viață. Semne că creierul său funcționează. Pentru ca după câteva ore, Trenton să uimească pe toată lumea: a început respire fără aparate și a vorbit în propoziții complete.
 
Recuperarea lui Trenton este încă în curs de desfășurare și va fi, probabil, una de durată, pentru că băiatul are încă dureri și convulsii și trebuie sa fie supus unei intervenții chirurgicale pentru a reconecta o bucată lipsă din craniu.

Mama sa este optimistă că băiatul va redeveni așa cum a fost. „De la momentul în care nu era niciun semn de activitate a creierului până la cel de acum, în care poate merge și citi și vorbi și poate face chiar exerciții de matematică este un miracol”, a spus ea.