Părinții lui Alfie Evans au motive din nou să zâmbească: la, patru luni după moartea primului lor fiu, Alfie,  care fusese diagnosticat cu o maladie neurologică gravă, și pe care medicii britanici l-au condamnat la „moarte demnă”,  Tom și Kate James au devenit din nou părinți, anunță The Independent.

Kate James (20 de ani) a născut pe 8 august un băiețel, pe care părinții l-au numit Thomas, după numele tatălui.

Alfie Evans, născut în 2016, a fost în centrul unei bătălii juridice care a ținut lumea întreagă cu sufletul la gură, după ce, în decembrie 2017,  diagnosticat cu o maladie neurologică gravă, Spitalul de Copii Alder Hey a solicitat Curții Supreme din Anglia să dea o decizie care să permită deconectarea bebelușul de la aparate, astfel încât „să moară cu demnitate”. Iar judecătorii au hotărât că da, Alfie trebuie lăsat să moară, aceasta fiind „în interesul superior” al copilului. La 28 aprilie,  la aproape cinci zile după ce a fost deconectat de la aparate, sfidând medicii care se așteptau ca bebelușul să trăiască doar câteva minute, Alfie Evans a trecut la cele veșnice.

O apropiată a familiei a declarat pentru Liverpool Echo că l-a ținut în brațe pe micul Thomas în timpul unei vizite și că micuțul seamănă oarecum cu Alfie.„Este foarte drăgălaș. Eu obișnuiam să am grijă de Alfie și a fost groaznic tot ceea ce s-a întâmplat. Dar acum mă bucur foarte mult pentru Tom și Kate. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews