ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Geoană a preluat joi oficial funcția de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, a anunțat NATO într-un comunicat. Diplomatul român a declarat, după preluarea funcției, că desemnarea sa este „o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios”, adăugând că securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată ca în prezent, informează Mediafax

„Desemnarea mea în această funcție este o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios, care își ia în serios angajamentele, care cheltuiește 2% din PIB pentru Apărare, obligațiile noastre asumate în cadrul Alianței”, a declarat Mircea Geoană, joi, la Antena 3.

Mesajul lui Mircea Geoană după numirea ca secretar general adjunct al NATO este că „securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată”.

„Niciodată în istoria României, dar niciodată în istoria națiunii noastre, nu am avut șansa de a fi parte din structurile Occidentului dezvoltat. Niciodată. Avem, în ultimii 15 ani de zile de când am aderat la NATO, după aceea aderarea la UE, șansa de a recupera timpul istoric pierdut. Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată. Nu am avut niciodată aliați mai puternici și, mai mult decât forța militară, și forța economică și forța politică a aliaților noștri, nu am avut o fundație de valori comune cu Occidentul dezvoltat. Mesajul meu este să păstrăm încrederea în acest drum ireversibil pe care l-am ales acum 30 de ani cu toții”, a îndemnat Mircea Geoană.