ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Deși inițial părea că femeiea fuge cu copilul în brațe, din orașul Mosul, imaginile video dezvăluie un adevăr dur: femeia era adeptă ISIS și a detonat o bombă ascunsă în geantă, în timp ce își ținea copilul la piept.

Potrivit The Independent, mai mulți oameni au fost răniți în urma exploziei, însă doar două victime au decedat: femeia și copilul ei.

Imaginile au fost surprinse de un post de televiziune local. În video, femeia poate fi observată cum încearcă să detoneze o bombă ascunsă într-o vestă de sub haine, dar aceasta explodează cu întârziere.

Peste 20 de femei care se ascund printre civili ar fi detonat dispozitive explozive în ultimele două săptămâni în Mosul. Într-o încercare de a identifica din timp atacatoarele, soldații le cer femeilor să nu mai poarte hijab.

Cunoscute drept ”miresele jihadiste”, femeile adepte ISIS stau, în mod normal, acasă pentru a avea grijp de copii - dar unii experți sunt de părere că femeile devin din ce în ce mai active și își doresc să ia parte la acțiuni, precum bărbații. Zuhair al-Juburi, liderul consiliului municipal al orașului Mosul, crede că femeile preferă să moară decât să fie prinse de membrii armatei. „Una dintre atacatoarele sinucigașe era tunisiană. S-a aruncat în aer atât pe ea, cât și pe cei din jurul ei”, spune el.

Lupta pentru Mosul - cel mai mare oraș care se află sub controlul militanților - a devastat zone mari, a ucis mii de civili și a dus către deplasarea a aproape un milion de oameni.