ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii mișcării„Vestelor galbene', numiți astfel după vestele de siguranță extrem de vizibile pe care șoferii francezi trebuie să le aibă în mașină, au izbucnit în noiembrie din cauza scumpirii carburanților, sunt „copiați” de cetățenii altor state.  Cu alte revendicări, polonezii și croații sunt gata să iasă în stradă cu deja celebrele veste galbene.


Mai mulți protestari polonezi au preluat modelul francez al mișcării „Vestele Galbene" și au blocat una dintre cele mai importante autostrăzi din Polonia, purtând veste reflectorizante, astfel de manifestații fiind anunțate și în Croația, relatează site-ul de știri Naaju.com și Ansa, citate de Mediafax.

Manifestanții din Polonia cer autorităților să găsească soluții la problemele existente, în special pentru pesta porcină africană.

Fermierii polonezi cer despăgubiri pentru animalele care au murit afectate de pesta porcină africană. Aceștia au mai propus Guvernului să stabilească reguli pentru catalogarea produselor agricole după steagul din țara în care a fost produs și să efectueze controale privind calitatea.

Manifestații similare au fost anunțate și în Croația, unde un grup de activiști a informat că vor avea loc proteste sâmbătă în mai multe orașe din țară.

Grupul "Vestele Galbene - Croația" a îndemnat croații care nu sunt mulțumiți de situația economică și socială să iasă pe stradă în capitală, Zagreb și în alte orașe croate.