ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa este arsă de focul din Siria și din Orientul Mijlociu, se arată într-o declarație a grupării șiite libaneze Hezbollah, care face referire la amenințarea crescută pe care o reprezintă grupurile ultraradicale 'takfiri', informează Reuters.

'Focul care arde Europa, în particular, și lumea în general este același cu cel pe care unele regimuri l-au aprins în Siria și alte state din regiune', se arată în declarația Hezbollah, care a condamnat atacurile teroriste de la Bruxelles soldate cu cel puțin 26 de morți și 136 de răniți.

Gruparea șiită, care luptă în Siria în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, se referă la grupări jihadiste precum Statul Islamic ca fiind 'takfiri' - o denumire arabă cu sens peiorativ folosită pentru a face referire la islamiștii care îi consideră musulmani necredincioși pe cei care le nu împărtășesc viziunea despre islam.