Rusia consideră că și-a îndeplinit misiunea în Siria, eliberând-o de sub controlul jihadiștilor.  Președintele Vladimir Putin a cerut luni Ministerului Apărării de la Moscova să înceapă operațiunea de retragere a trupelor ruse aflate în Siria, însă Rusia va menține „în permanență” militari la două baze din vestul Siriei, după ce intervenția Moscovei a permis regimului Assad să obțină victorii importante împotriva jihadiștilor, informează agenția Tass.

„Ordon Ministerului Apărării și șefului Statului Major să înceapă retragerea grupului militar rus spre locații permanente”, a declarat liderul de la Kremlin în cursul unei vizite efectuate luni la baza aeriană Hmeymim din Siria, anunță Mediafax.

Putin s-a întâlnit în cursul vizitei cu președintele sirian Bashar al-Assad, ministrul rus al Apărăii, generalul Serghei Șoigu, și comandatul trupelor ruse în Siria, generalul Serghei Surovikin.
 
Decizia Moscovei vine la scurt timp după ce rușii au anunțat că întreg teritoriul Siriei a fost eliberat de teroriști, după eliminarea completă a prezenței rețelei extremiste Stat Islamic în această țară.

Liderul rus a mai a afirmat că, după o campanie militară de doi ani, Moscova și Damascul și-au îndeplinit obiectivul de a distruge rețeaua teroristă Stat Islamic.

Începând din martie 2011, Siria se confruntă cu conflict sângeros, bilanțul său depășind 340.000 de morți.

Intervenția rusă directă în conflictul din Siria, de partea regimului de la Damasc, începând din anul 2015, a schimbat cursul războiului, permițând forțelor loiale lui Assad să câștige victorii importante împotriva extremiștilor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews