ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reporterii străini îi plătesc pe refugiați cu 20 de euro să se prefacă a fi victimele înecului, a afirmat Mitropolitul de Kos și Nisiros, Natanael.

Afirmațiile clericului au fost făcute în timpul unui interviu radiofonic și au fost citate de publicația în limba engleză GreekReporter.

"Am văzut cu ochii mei cum televiziunile străine îi plăteau pe oameni cu 20 euro să joace rolul victimelor unui înec", a afirmat Mitropolitul Natanael.

Episcopul a mai spus că mass-media încearcă să prezinte o imagine trucată a evenimentelor, adăugând că este un păcat să exploatezi durerea omenească.

Ierarhul grec a mai precizat că singurii care-i ajută cu-adevărat pe refugiați sunt localnicii din zonele respective și că celelalte organizații, fie guvernamentale sau non-guvernamentale, doar îi asistă pe voluntarii din zonă.