Mitropolitul cipriot Neofit de Morfou a transmis, recent, un mesaj în care menționează și ancheta polițienească, demarată prin autosesizarea procurorului general și prin lobby-ul unor organizații pro-homosexuali, în urma unor afirmații pe care le-a făcut despre homosexualitate și transmiterea ei, întemeiate pe învățătura Bisericii și a sfinților, informează pagina Cuvântul Ortodox.

„A trecut, cu ajutorul și Harul lui Dumnezeu, perioada de post și rugăciune inchinată Fecioarei Maria. Dar, să continuăm să rămânem cu ochii ațintiți spre harul ei. Să continuăm, cei care doresc, să o chemăm în rugăciune ca mijlocitoare pentru mântuirea noastră din mijlocul durerilor ce ne așteaptă, să opreasca incendiile, să amâne cutremurul, să ajute la eliberarea mării noastre (de pericolul exploatărilor petroliere turcești în zona cipriotă a Mării Mediterane – n.r.).

Cele ce am crezut că sunt departe de noi, azi sunt mai aproape decât ne imaginam. Profețiile sfinților contemporani ne arată calea prin care putem învinge răul, sau măcar să îl facem să fie mai mic ca intensitate, și care trece prin pocăința noastră personală.

În ceea ce privește alte focuri, legate de ispitele trupești, pe care altcineva le-a aprins în ceea ce ne privește, nu vom face niciun fel de comentarii, respectând cu desăvârșire ancheta în curs pe care o face în acest moment poliția.

Maica Domnului să ne ajute!

Cu binecuvântări de la Domnul, Mitotropolitul Morfou Neofit”.

ActiveNews anunța în urmă cu două săptămâni că Mitropolitul Neofit de Morfou este anchetat de poliție, după ce Procurorul General al Ciprului, consilier prezidențial „în materie de acceptare și diversitate”, s-a autosesizat, pentru posibila infracțiune de „discurs al urii”, în privința unor comentarii făcute de ierarhul ortodox despre homosexualitate în timpul unei conferințe. 

Potrivit Cuvântului Ortodox, ierarhul s-a referit la modul în care apare homosexualitatea, precizând că aceasta se transmite la copilul nenăscut atunci când cuplul are relații trupești nefirești în timpul sarcinii. Mitropolitul a evocat, în acest sens, scrierile Sfântului Porfirie. Comparând fetusul cu sămânța plantată într-o grădină, mitropolitul a făcut o paralelă între transmiterea genetică a dorințelor nenaturale, precum homosexualitatea, și transmiterea genetică a talentului muzical în cazul unui copil al unui compozitor. În fața reacțiilor dezaprobatoare din partea autorităților, asociațiilor neguvernamentale și chiar a ierarhiei bisericești, mitropolitul Neofit de Morfou s-a apărat, spunând că „am exprimat poziția Bisericii și pe cea a sfinților” pe tema homosexualității.

O reacție de delimitare față de mitropolitul de Morfou a avut și primatul Bisericii Ciprului, Arhiepiscopul Hrisostom, care a spus că „afirmațiile sale nu mă reprezintă. Sunt în mod evident personale”. Aceasta cu toate că primatul Bisericii Ciprului a avut la rândul său de suferit, în urmă cu trei ani, de pe urma intimidărilor asociațiilor care încurajează homosexualitatea, fiind acuzat și el de „discurs al urii”, după ce își exprimase dorința ca Biserica să creeze școli care să educe copiii în spiritul moralei tradiționale și catalogase homosexualitatea, în context, drept „o aberație și un păcat”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews