ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Serafim de Pireu, cunoscut pentru luările sale de poziție în diverse ocazii, i- a trimis o scrisoare deschisă președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, în care, printre altele, îl îndeamnă să se întoarcă de la religia falsă a Islamului și să accepte pe „Hristos Mântuitorul și Răscumpărătorul lumii,  scrie AgionOros.ru.

Analizând criza actuală din Orientul Mijlociu, mitropolitul grec scrie că bunele relații dintre Turcia și Rusia sunt „foarte importante" pentru că ele le permit autorităților turce să vorbească de la egal  la egal cu SUA și Uniunea Europeană.

În scrisoarea către Erdogan,  Mitropolitul Serafim de Pireu, apreciază că, în cazul în care Turcia nu va reuși să adere la Uniunea Europeană, președintele turc are deja un plan de rezervă, pregătit de mulți ani, care urmărește recrearea slavei apuse a  Imperiului Otoman.  „Fiecare stat ar dori să aibă un lider politic care respectă și mărturisește religia majorității", spune mitropolitul Serafim, care nu se sfiește să îl numească pe Erdogan distrugătorul Turciei secularizate a lui Atatürk și restauratorul Islamului în Turcia. Dar, spune prelatul grec, „alegerea Islamului ca un factor de consolidare este o greșeală”. Mitropolitul prezintă în scrisoare o serie de exemple istorice și teologice care demonstrează „falsitatea religiei islamice", argumentând că aceasta „se bazează pe o serie de iluzii."

Ca o concluzie la studiile religioase și teologice prezentate, ierarhul Bisericii Ortodoxe Grecești îl invită pe președintele turc să denunțe „religia falsă și demagogică", iar  „de dragul beneficiului real al lui, al familiei sale și al oamenilor... să se pocăiască, să respingă iluziile și să creadă în Hristos, Mântuitorul și Răscumpărătorul lumii”. 
 
El îl sfătuiește să se supună catehismului și să accepte Botezul ortodox, recomandându-i să îi ceară aliatului său actual, președintele Vladmir Putin, „să devină nașul său iar cel care celebrează misterul să fie însuși Patriarhul Constantinopolului.”
 
Reamintim că odată cu venirea la putere a partidului conservator al lui Recep Tayyip Erdogan, AKP, în 2002, susținătorii secularismului în Turcia au avertizat că Sfânta Sofia ar putea fi transformată în moschee, liderul turc promovând cu insistență, public, planurile de islamizare a Turciei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews