ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Ortodox Român al Americii, ÎPS Nicolae, i-a scris un mesaj președintelui Donald Trump, prin care îl sfătuiește pe liderul american să ia măsuri astfel încât familiile imigranților să nu mai fie despărțite la granița americană, informează orthochristian.com

În scrisoarea sa, ÎPS Nicolae îi amintește președintelui SUA că Sfânta Scriptură „amintește constant oamenilor credincioși că ar trebui să întâmpine, accepte și să bineprimească pe călători, refugiați, persoane persecutate, văduve, orfani și pe cei în nevoie”.

De asemenea, ierarhul român arată că Însuși Mântuitorul Hristos s-a refugiat în Egipt atunci când Regele Irod căuta să-l omoare. În Vechiul Testament, Dumnezeu îi învață pe evrei cum să se comporte față de străini.

„Când vei secera holda în țarina ta și vei uita vreun snop în țarină, să nu te întorci să-l iei, ci lasă-l să rămână al străinului, săracului, orfanului și văduvei, ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze întru toate lucrurile mâinilor tale.Când vei scutura măslinul tău, să nu te întorci să culegi rămășițele, ci lasă-le străinului, orfanului și văduvei.Când vei strânge roadele viei tale, să nu aduni rămășițele, ci lasă-le străinului, orfanului și văduvei.
Adu-ți aminte că și tu ai fost rob în pământul Egiptului și de aceea îți poruncesc eu să faci aceasta (Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise, 19-24), spune Mitropolitul. 

Acesta continuă și spune că „problema imigrației este una complexă”, dar „separarea copiilor de părinții lor nu este soluția. Este un coșmar care trădează cine suntem de fapt, ca nație și ca popor”.

În încheierea mesajului său, ÎPS Nicolae îi amintește lui Donald Trump că are puterea să oprească separarea copiilor de părinți imediat și afirmă că soluția este „găsirea problemelor cu care se confruntă națiunile de la sud de graniță și care sunt cauzele aceste mișcări de populații”.

„Dumnezeu vă va ajuta pe dumneavoastră și pe noi în această situație. E un Dumnezeu al minunilor. Încredeți-vă în El”, sună îndemnul de final al Mitropolitului nostru. 

Alături de ÎPS Nicolae, au mai trimis mesaje și alți lideri ortodocși din America, Mitropolitul Tihon din partea Bisericii Ortodoxe a Americii, Mitropolitul Natanael al Mitropoliei ortodoxe a Greciei din Chicago și Arhiepiscopul Daniil al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA.

A doua zi, Președintele SUA a semnat un ordin executiv prin care se încetează separarea copiilor de părinții imigrați ilegal. Din 1997 și până acum, politica administrației SUA interzicea reținerea și internarea copiilor imigrați ilegal. În urma noului ordin al lui Donald Trump, familiile vor rămâne împreună până se vor stabili toate detaliile judiciare în privința legalității șederii lor în Statele Unite sau returnării în țările de origine.

Scrisoarea integrală a Mitropolitului Nicolae este aici.