ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Escaladarea violențelor în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, soldate cu peste 20 de morți, i-a determinat pe ziariștii publicației americane Christian Science Monitor să se întrebe cine are interesul destabilizării situației.

De ce luptele din estul Ucrainei au fost reluate în momentul în care Occidentul a decis că a venit momentul unui dezgheț în relațiile cu Rusia?, se întreabă cotidianul american.
 
Jurnalistul CSM amintește că la sfârșitul acestei săptămâni, liderii G7 se reunesc în Germania, unde, printre altele, vor discuta dacă se impune sau nu să fie prelungite sancțiunile Occidentului împotriva Moscovei.
 
”Numeroase semne din ultimele săptămâni au arătat că statele UE ar fi dispuse să recompenseze Rusia pentru ameliorarea tensiunilor din Ucraina. Ar fi vorba, dacă nu de anularea sancțiunilor, cel puțin de îndulcirea lor. Cu toate acestea, unii responsabili europeni afirmă că reluarea tirurilor de artilerie și moartea unor oameni, în apropiere de Donețk, vor pune sub semnul întrebării apelurile la încurajarea inițiativelor în favoarea Moscovei. Unele surse anticipează chiar că Uniunea Europeană ar putea prelungi de-acum înainte sancțiunile împotriva Rusiei până în 2016”.

Confruntările din ultimele ore, din estul Ucrainei, sunt cele mai importante, de când rebelii pro ruși au preluat controlul asupra nodului feroviar strategic de la Debalțevo, la jumătatea distanței dintre bastioanele separatiste Donețk și Lugansk, la scurt timp după intrarea în vigoare a încetării focului la 15 februarie.