ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 40.000 de persoane au beneficiat de o amnistie și au fost eliberate sau procedurile judiciare împotriva lor au fost anulate, a anunțat marți Curtea Supremă uzbecă.

Această amnistie a fost aprobată la 12 octombrie 2016 de către parlamentul uzbec, intrând în vigoare trei luni mai târziu, a explicat Curtea Supremă într-un e-mail trimis AFP, în care a adăugat că "acest act de umanism a vizat 39.748 persoane".
Femeile, persoanele care aveau mai puțin de 18 ani sau peste 60 de ani și cetățenii străini" au beneficiat în mod prioritar de această amnistie, a detaliat Curtea Supremă, care a menționat că au fost eliberate 5.408 femei, transmite Agerpres.

Fosta republică sovietică eliberează în fiecare an mii de deținuți în cadrul unor amnistii pronunțate cu ocazia sărbătorii Constituției, adoptată la 8 decembrie 1992, după implozia URSS.