ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sam Bankman-Fried, fostul CEO al companiei de criptomonede FTX, al cărei faliment recent a zguduit lumea financiară, a fost arestat în Bahamas la solicitarea procurorilor din New York.

Arestarea lui SBF era așteptată de multă vreme. Ea reprezintă prima măsură concretă luată de instituțiile de reglementare a pieței pentru a-i trage la răspundere pe responsabilii de implozia FTX luna trecută.

Înainte de arestare, SBF fusese citat pentru a depune mărturie în fața Comisiilor de Finanțe reunite ale celor două Camere ale Congresului, care urma să aibă loc marți, 13 decembrie.

Avocații lui Bankman-Fried au declarat însă că, în noile condiții, clientul lor nu va putea să se prezinte la audiere.

Potrivit New York Times, capetele de acuzare împotriva lui SBF, date publicității marți, sunt: fraudă electronică, conspirație pentru fraudă electronică, conspirație și fraudă cu titluri de valoare și spălare de bani.

Un avocat a calculat că, potrivit capetelor de acuzare și directivelor federale în materie de stabilire a pedepsei, Sam Bankman-Fried riscă să primească peste jumătate de milion de ani de închisoare.

SBF, un mare donator în favoarea Partidului Democrat, a fost acuzat că, în complicitate cu regimul Zelenski, a spălat banii donați de Statele Unite Ucrainei, pentru a face față agresiunii Rusiei.

De asemenea, SBF a sprijinit financiar, masiv, activ și agresiv Dictatura COVID.

Astfel, cel puțin 40 de milioane de dolari din ajutoarele americane s-au întors „albiți” și au intrat în conturile Partidului Democrat, servind la campania electorală pentru alegerile recente din noiembrie.