Barack Obama a vizitat memorialul de la Hiroshima și a devenit astfel primul lider de la Casa Albă care merge la locul primului atac cu bombă atomică, soldat cu peste 140 de mii de morți.

Președintele SUA a adus un omagiu victimelor, dar și tuturor celor care au murit în timpul celui de-al doilea război mondial.

Președintele american a declarat că vizita sa reprezintă "o mărturie despre cum și cele mai dureroase fracturi pot fi reunite". 

Pentru faptul că nu și-a cerut iertare pentru atacurile de la Hiroshima și Nagasaki și și-a atras numeroase critici.


Au fost numeroase proteste la Hiroshima. Zeci de tineri i-au cerut să nu vină și i-au reproșat că nu a făcut mai mult împotriva armelor nucleare. Anul acesta se împlinesc 71 de ani de la atacul de la Hiroshima.

Pe 6 august 1945, avionul american de luptă Enola Gay a lansat bomba atomică asupra orașului. 60 de kilograme de uraniu au șters Hiroshima de pe fața pământului. Peste jumătate din populația pe care o avea Hiroshima în 1945, de 285.000 de locuitori, a pierit atunci. Pe 9 august 1945, armata americană a lansat un al doilea atac nuclear asupra orașului Nagasaki.

70.000 de oameni au murit atunci, iar cele două atacuri au grăbit capitularea Japoniei și încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.