ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palestinienii au dat foc, vineri dimineață, mormântului lui Iosif de la Nablus, în nordul Cisiordaniei, un loc venerat de evrei.

Atacul a provocat pagube importante, au anunțat autoritățile israeliene. Mormântul mormântului patriarhului biblic a fost incendiat în urma anunțului mișcării Hamas, în care palestinienii au fost chemați la o zi de "furie” împotriva Israelului, potrivit The Independent.
 
Atacul intervine în contextul în care palestinienii și israelienii sunt angajați în unele dintre cele mai dure confuntări. Până acum s-au înregistrat 32 de morți și peste 1.000 de răniți de partea palestiniană, și șapte morți și zeci de răniți de partea israeliană.
 
Mormântul lui Iosif se afla in partea estică a văii dintre munții Garizim si Ebal, la marginea vestică a orașului Nablus, aproape de localitatea biblică Sichem.
 
Iosif a fost fiul cel mai iubit al patriarhului biblic Iacob. El a murit pe când era incă în Egipt.

Mormântul lui Iosif este unul dintre cele mai sfinte locuri pentru iudei. Se crede că aici, alături de Iosif, au fost înmormântați și cei doi fii ai săi, Efraim si Manase. 
 
Potrivit tradiției,, acest loc este recunoscut de creștini drept loc de înmormântare a lui Iosif,  încă de la începutul secolului al IV-lea. Samaritenii țin la sfintenia acestui loc inca din secolul al XI-lea