ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentația artistică a fost organizată în orașul Bolu, situat la aproximativ 200 de kilometri est de Istanbul, de partidul turc BBP (Partidul Marii Uniuni, fără reprezentare parlamentară).

Moș Crăciun este eroul unui spectacol stradal prezentat miercuri în Turcia în care este supus unui "proces" terminat cu o achitare, iar el, în semn de recunoștință, se convertește la Islam, relatează EFE, citând o știre publicată în ziarul turc Hurriyet.

În scurta scenetă, Moș Crăciun este reținut de gărzi otomane și dus în fața unui judecător musulman, unde mărturisește că îndatoririle lui constau în repartizarea de cadouri, sărbătorirea sfârșitului de an și consumul de whisky. Cadiul îl acuză că își îndeplinește obligațiile în Turcia și nu în țara lui, dar unii trecători îl apără și susțin că sunt satisfăcuți de ceea ce face Moș Crăciun. În această situație, judecătorul decide să-l elibereze și invită publicul să marcheze sărbătoarea împreună.

Hotărârea îl surprinde total pe Moș Crăciun, întrucât, după cum recunoaște chiar el, îi considera pe turci "niște barbari". Plin de admirație pentru înclinația lor către dreptate, el se convertește la Islam, potrivit Agerpres.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews