Reprezentația artistică a fost organizată în orașul Bolu, situat la aproximativ 200 de kilometri est de Istanbul, de partidul turc BBP (Partidul Marii Uniuni, fără reprezentare parlamentară).

Moș Crăciun este eroul unui spectacol stradal prezentat miercuri în Turcia în care este supus unui "proces" terminat cu o achitare, iar el, în semn de recunoștință, se convertește la Islam, relatează EFE, citând o știre publicată în ziarul turc Hurriyet.

În scurta scenetă, Moș Crăciun este reținut de gărzi otomane și dus în fața unui judecător musulman, unde mărturisește că îndatoririle lui constau în repartizarea de cadouri, sărbătorirea sfârșitului de an și consumul de whisky. Cadiul îl acuză că își îndeplinește obligațiile în Turcia și nu în țara lui, dar unii trecători îl apără și susțin că sunt satisfăcuți de ceea ce face Moș Crăciun. În această situație, judecătorul decide să-l elibereze și invită publicul să marcheze sărbătoarea împreună.

Hotărârea îl surprinde total pe Moș Crăciun, întrucât, după cum recunoaște chiar el, îi considera pe turci "niște barbari". Plin de admirație pentru înclinația lor către dreptate, el se convertește la Islam, potrivit Agerpres.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews