ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate moscheile și bisericile din Betleem vor fi închise din cauza epidemiei de Covid-19, a anunțat, joi, Ministerul palestinian al sănătății, potrivit agenției de presă palestiniene Wafa, citată de DPA.

După ce patru cazuri suspecte de coronavirus au fost identificate la un hotel din orașul Betleem, Ministerul palestinian al Sănătății a cerut ca bisericile locale, moscheile și alte instituții să se închidă până la o notificare ulterioară.

Măsurile vizează și Biserica Nașterii Domnului, locul în care, potrivit tradiției creștine, s-a născut Iisus. 

Închiderea pe o perioadă de 14 zile vine cu doar câteva săptămâni înainte de Sărbătoarea Paștelui, când mii de pelerini vizitează biserica. 

În cadrul măsurilor, toate rezervările hoteliere pentru turiștii care vizitează Cisiordania vor fi anulate, în contextul în care în prezent există mai multe cazuri suspecte de infectare cu noul coronavirus la un hotel din Betleem, se spune în ordinul emis de oficialii palestinieni.