Cel puțin 41 de persoane au murit, duminică seara, după ce un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgență pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei în timpul zborului, relatează Reuters, transmite Mediafax.

O sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat că avionul nu a reușit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou și a aterizat forțat. Pompierii au reușit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări.
 
Inițial, potrivit Sky News, Comitetul rus de Investigații a anunțat că o persoană a decedat, ulterior bilanțul incidentului aviatic a ajuns la 41 de morți. Astfel, din cele 78 de persoane aflate la bord, inclusiv membri ai echipajului, doar 37 dintre aceștia au supraviețuit.
 
Aeroportul din Moscova a fost închis pentru aproximativ o oră, ulterior fiind redeschisă una din cele două piste, potrivit unor surse din cadrul autorităților. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.