ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 41 de persoane au murit, duminică seara, după ce un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgență pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei în timpul zborului, relatează Reuters, transmite Mediafax.

O sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat că avionul nu a reușit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou și a aterizat forțat. Pompierii au reușit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări.
 
Inițial, potrivit Sky News, Comitetul rus de Investigații a anunțat că o persoană a decedat, ulterior bilanțul incidentului aviatic a ajuns la 41 de morți. Astfel, din cele 78 de persoane aflate la bord, inclusiv membri ai echipajului, doar 37 dintre aceștia au supraviețuit.
 
Aeroportul din Moscova a fost închis pentru aproximativ o oră, ulterior fiind redeschisă una din cele două piste, potrivit unor surse din cadrul autorităților. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.