ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momentul unei întrevederi de gradul zero, între noul președinte american și liderul de la Kremlin pare tot mai aproape. Cel puțin așa sugerează purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Peskov a declarat vineri seară că nu a urmărit ceremonia de învestire a lui Trump la Casa Albă, dar, că președintele Putin  îl va suna cât de curând pe Dondal Trump. "Președintele Rusiei îl va suna pe Donald Trump în următoarele zile pentru a-l felicita pentru învestire", a spus Peskov, conform ziarului italian La Repubblica. Mai mult, a spus Peskov, liderul de la Kremlin e gata să se vadă cu Trump. „Nu se va întâmpla în următoarele săptămâni, să sperăm la ce este mai bun – că întâlnirea va avea loc în următoarele luni”, a mai spus repsonsabilul rus.

Același Peskov afirma însă într-un alt context că „ar fi o mare eroare" să se creadă că relațiile dintre SUA și Rusia vor fi "lipsite de contradicții și tensiuni"”. "„Suntem cele mai mari două puteri din lume și nu putem să trăim fără fricțiuni și conflicte de interese”, afirma responsabilul rus.

Kremlinul nu a ascuns nicio clipă entuziasmul față de alegerea magnatului american în funcția de președinte al SUA. Mai ales după ce Trump i-a adus, de câte ori a avut ocazia, elogii lui Putin, pe care l-a numit "un lider puternic și inteligent". Și alături de care a spus că vrea să colaboreze. reședintele american nu și-a schimbat atitudinea nici măcar după ce comunitatea de informații din America a acuzat oficial Moscova de amestec în alegerile prezidențiale din SUA.