ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion rusesc de tip Suhoi Su-30 a violat spaţiul aerian al Turciei, în încercarea de a evita un sistem de rachete sol-aer, scrie portalul b92.net, citând un înalt oficial de la Moscova.

Comandantul Forţelor Aeriene ruse, Victor Bondarev, a recunoscut că, în data de 3 octombrie, avionul, care efectua o misiune de luptă în nordul Siriei, a intrat în spaţiul aerian turcesc, în condiţii de nori foarde denşi: "Când aeronava zbura de-a lungul graniţei cu Turcia, echipamentul la bord pornit o alarmă care indică faptul că avionul era vizat de un fel de sistem de apărare aeriană. Pilotul a avut la dispoziţie o fracţiune de secundă pentru a efectua o manevră antirachetă. Astfel, avionul a intrat un pic în spaţiul aerian turc, o recunoaştem sincer".

La începutul lunii octombrie, Ankara a acuzat Rusia de violarea spaţiului său aerian, Moscova replicând că incursiunea a avut loc în mod accidental, şi că avionul Su-30 a intrat în spaţiul aerian al Turciei "timp de câteva secunde".