România a intrat din nou în vizorul Rusiei. După declarațiile MAE rus privind "rescrierea istoriei celui de-al Doilea Război Mondial" de către România, a venit rândul șeful diplomației ruse. Serghei Lavrov acuză NATO și mai multe state europene, printre care și România, de "agitarea până la isterie a mitului amenințării ruse".

"Conducerea NATO și un număr de țări europene, în special Marea Britanie, statele scandinave, vecinii noștri baltici, Polonia, România și alte câteva state, pur și simplu agită până la isterie mitul pericolului rus și faptul că noi avem intenția de a amenința Suedia și țările baltice cu armament nuclear'', a afirmat șeful diplomației ruse într-un interviu apărut în presa rusă, potrivit RIA Novosti.

Ministrul rus de externe a adăugat că, în pofida criticilor la adresa sa din partea mass-media prooccidentale, Rusia continuă să fie susținută de majoritatea țărilor lumii, transmite Agerpres.

Afirmațiile lui Serghei Lavrov intervin după ce raportul anual al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dat publicității recent la Bruxelles, indica faptul că Rusia a simulat, în martie 2013, atacuri nucleare împotriva unor țări membre ale blocului militar nord-atlantic (ca parte a exercițiilor militare Zapad) sau împotriva unor parteneri ai Alianței, precum Suedia.