ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea  jihadistă Statul Islamic intenționează să deschidă un „al doilea front” în Afganistan, pentru a-și demonstra succesele militare, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova. 

„În condițiile în care Rusia a lansat o eradicare militară decisivă a ISIS și a altor organizații teroriste în Siria, o reorientare parțială către Afganistan, se pare, poate permite ISIS să se prezinte în continuare ca o structură militarizată eficientă, deschizând un al doilea front, în pofida ofensivei forțelor anti-ISIS din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord”, a explicat reprezentanta diplomației ruse, conform agenției TASS, citată de The Mirror.

Ea  a declarat că Rusia solicită o abordare serioasă a amenințării teroriste din Afganistan spre țările Asiei Centrale. „Este necesar să fie luat în considerare în mod serios scenariul de prevenire a extinderii amenințării teroriste dincolo de Afganistan, mai ales că una dintre țintele teroriștilor este teritoriul aliaților noștri, vecinii și partenerii noștri, țările din Asia Centrală”, a afirma  Zaharova.