ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au refuzat oferta Rusiei privind desfășurarea unor discuții pe tema scutului antirachetă din Europa de Est, a declarat duminică viceministrul rus al apărării, Anatoly Antonov, care a caracterizat inițiativa amplasării acestui scut drept 'foarte periculoasă', transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.


În discursul susținut în timpul unui forum care a avut loc la Singapore, oficialul rus a declarat că proiectul scutului american antirachetă creează probleme atât Rusiei cât și Chinei. El a insistat că Moscova a cerut de mai multe ori Washingtonului să-și regândească aceste planuri.
 
"Le-am propus de multe ori cooperarea noastră și am găsit modalități prin care am fi putut soluționa această situație (...) Dar nu am reușit să-i convingem să continue dialogul privind această chestiune. Înțeleg că pentru ei acum nu este momentul potrivit să poarte consultări', a menționat Anatoly Antonov. 'Este foarte periculos atunci când o țară își asigură propria securitate pe seama securității altor țări', a continuat oficialul rus.